Choď na obsah Choď na menu
 


Halák vychytal nulu, Kopecký strelil gól

9. 11. 2011

 

Halák vychytal nulu, Kopecký strelil gól

Jaroslav Halák sa novému trénerovi odvďačil za dôveru čistým kontom v zápase proti Chicagu. V deviatich utorkových dueloch sa predstavili spolu štyria Slováci, z ktorých sa do bodovania zapísal len Tomáš Kopecký. 

HALÁK VYNULOVAL BLACKHAWKS

Jaroslav Halák dáva pomaly zabudnúť na jeho nepresvedčivé výkony z úvodu sezóny a po dvoch solídnych predchádzajúcich dueloch prišiel ten utorkový, v ktorom urobil 29 zákrokov, aby doviedol St. Louis k výhre 3:0 nad Chicagom v debutovom zápase Kena Hitchcocka na lavička Blues. Pre bratislavského rodáka to bol 17. shutout v kariére, prvý od posledného zápasu minulej sezóny proti Nashvillu. Chris Stewart (3) ukončil svoje strelecké suchoty na 10 zápasoch a strelecky sa presadili aj Vladimír Sobotka (1) a T.J. Oshie (4). Barret Jackman a Kevin Shattenkirk zaznamenali po dve asistencie. Medzi najčastejšie strieľajúcich hráčov Blackhawks patril Marián Hossa, ktorý svojho krajan otestoval počas necelých 20 minút štyrikrát. St. Louis si pred zápasom uctilo pamiatku Pavla Demitru a Igora Koroľova. 

KOPECKÝ PRISPEL K VÝHRE NAD TORONTOM

Florida využila nie práve najlepší večer brankára Jonasa Gustavssona, aby zdolala Toronto 5:1. Naopak, výborne chytal Jose Theodore, ktorý sa s 38 zákrokmi stal prvou hviezdou zápasu. Tomáš Kopecký strelil svoj tretí gól v sezóne a do listiny strelcov sa zapísali aj Jack Skille (1), Marco Sturm (1), Sean Bergenhaim (2) a Shawn Matthias (2). Florida si zlepšila bilanciu na 7-4-3, čo je jej najlepší vstup do sezóny od roku 1996. Maple Leafs, ktorí sa trápia bez zraneného brankára Jamesa Reimera, boli vybučaní domácimi priaznivcami v druhom zápase v rade po tom, čo Gustavsson inkasoval tri lacné góly. Phil Kessel (11) strelil ten jediný kanadského mužstva, ktorému nepomohlo ani striedanie brankárov. Ben Scrivens inkasoval dva góly zo siedmich striel. Kopecký na bránu domáceho tímu vyslal tri strely a do štatistík si zapísal aj dva plusové body. V akcii strávil takmer 15 minút. 

VANEK ROZHODOL O VÝHRE SABRES NAD JETS

Jedenásť gólov videli diváci v Buffale, ktoré na domácom ľade privítalo Winnipeg. Po tom, čo duel po 60 minútach skončil 5:5, boli nadšení, že jedenásty gól strelil Thomas Vanek (10). Rakúsky útočník strelil svoj druhý gól v zápase v poslednej minúte predĺženia. Dva góly strelil aj Derek Roy (4) a presadili sa aj Jason Pominville (6), ktorý pridal aj dve asistencie, a Corey Tropp, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Sabres v zápase ani raz nevyhrávali. Ryan Miller čelil 31 strelám, z ktorých ho prekonali Mark Flood (2), dvojgólový Bryan Little (2). Tanner Glass (3) a Dustin Byfuglien (2). Ondřej Pavelec zaznamenal 39 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Andrej Sekera, ktorý počas 16 minút, ktoré strávil na ľade, zaznamenal tri mínusové body. 

FRANZEN S HETRIKOM, DETROIT ZDOLAL COLORADO

Johan Franzen (8) strelil tri góly a strelecky prebudený Detroit zdolal Colorado pomerom 5:2. Red Wings vyhrali dva zápasy v rade, pričom spolu strelil 10 gólov po tom, čo strelili len šesť v predchádzajúcich šiestich zápasoch. Skóre stretnutia otvoril v strede prvej tretiny Nicklas Lidstrom (6) a z gólu sa tešil aj Danny Cleary (2). Valtteri Filppula zaznamenal dve asistencie a Jimmy Howard 24 zákrokov. Prekonali ho počas presiloviek Gabriel Landeskog a Milan Hejduk. 

DALLAS USPEL VO WASHINGTONE

Dallas ukázal, že jeho prekvapujúci štart do sezóny nie je dielom náhody, keď v utorok zdolal Washington 5:2, aby ukončil Capitals sériu šiestich domácich výhier v rade. Michael Ryder (6) strelil dva góly, Adam Burrish (3) strelil víťazný a Stars vyhrali štvrtý zápas v rade, aby sa mohli popýšiť najlepšou bilanciou v NHL – 11-3. Jamie Benn (5) strelil gól a pridal dve asistencie, strelecky sa presadil aj Eric Nystrom (4) a Kari Lehtonen zastavil 30 striel. Góly inkasoval len z hokejok Alexandra Sjomina (3) a Johna Carlssona (2). Michal Neuvirth opustil duel s 31 zákrokmi. 

HENRIQUE ROZHODOL O VÝHRE DEVILS 

Nováčik Adam Henrique strelil svoj štvrtý gól v sezóne v 57. minúte, aby rozhodol o triumfe New Jersey 3:2 nad Carolinou. Devils získali svoje tretie víťazstvo v rade, kým Hurricanes rovnaký počet duelov prehrali. Martin Brodeur zaznamenal 25 zákrokov, Patrik Eliáš dve asistencie a strelecky sa presadili aj Dainius Zubrus (4) a Petr Sýkora (2). Góly hostí vsietili Brandon Sutter (4) a Joni Pitkanen (3). Cam Ward urobil 33 zákrokov. 

OILERS ZDOLALI CANADIENS 3:1

Nikolaj Chabibulin urobil 28 zákrokov a Tom Gilbert (2) strelil v 57. minúte víťazný gól Edmontonu, ktorý uspel v Montreale pomerom 3:1. Skóre zápasu otvoril gólom v oslabení Ryan Jones (3) a uzavrel ho strelou do prázdnej brány Ryan Smyth (7), ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu. Jediný gól Canadiens strelil Max Pacioretty (6). Carey Price zaznamenal 11 zákrokov. 

NEPRESTRIEĽNÝ BACKSTROM, WILD ZDOLALI FLAMES

Niklas Backstrom zastavil 41 striel a Minnesota zdolala Calgary pomerom 3:0, aby zaknihovala svoje piate víťazstvo v rade. Fínsky brankár vychytal svoj 23. shutout v kariére pri svojom prvom štarte od 27. októbra. Z jeho spoluhráčov sa tešili z gólov Darroll Powe (1), Guillaume Latendresse (4) a Dany Heatley (5), ktorý pridal aj asistenciu. Miikka Kiprusoff inkasoval dva góly z 25 striel. Flames mali sedem presiloviek, vrátane jednej päťminútovej. Ani tak však Backstroma nedokázali prekonať. 

LOS ANGELES ZDOLAL NASHVILLE, DUEL ROZHODOL GAGNE 

Jonathan Bernier zaznamenal 30 zákrokov, 13 v tretej tretine, a Simon Gagne strelil svoj piaty gól v sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve Los Angeles 4:3 nad Nashvillom. Kings si vďaka gólom Alexa Martineza (1) a Drew Doughtyho (1) rýchlo vytvorili dvojgólové vedenie, o ktoré ešte v prvej tretine prišli, keď sa presadili Matt Halischuk (4) a Craig Smirth (5). V druhej tretine sa presadili Mike Richards (3) a Gagne, aby kalifornský tím opäť viedol o dva góly. V závere tretej tretiny skóre upravil Patric Hornqvist (7). Anders Lindback zaznamenal 26 zákrokov. 

HVIEZDY VEČERA:
1. Niklas Backstrom (MIN), 2. Johan Franzen (DET), 3. Jose Theodore (FLA) 

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (STL) 29/29 - - - - - -
M. Hossa (CHI) 19:41 0 0 0 0 4 0
A. Sekera (BUF) 15:58 0 0 0 -3 1 0
T. Kopecký (FLA) 14:43 1 0 1 +2 3 0
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.