Choď na obsah Choď na menu
 


Jets ukončili sériu prehier, Slováci nebodovali

15. 11. 2011

 

Jets ukončili sériu prehier, Slováci nebodovali

V pondelok sa v NHL odohrali tri zápasy, v ktorých sa z víťazstiev tešili Buffalo, Philadelphia a Winnipeg. Dvaja slovenskí zástupcovia nebodovali.



SABRES ZDOLALI CANADIENS PO NÁJAZDOCH

Thomas Vanek a Brad Boyes sa v samostatných nájazdoch nemýlili a Jhonas Enroth bezchybný byť nemusel. Vanek a Boyes premenili svoje nájazdy, aby pomohli Buffalu zdolať Montreal pomerom 3:2. Enroth zastavil dva nájazdy z troch, aby si vylepšil tohtosezónnu bilanciu na 6-0.

„Moja práca je uľahčená, ak máte pri nájazdoch Vaneka, Boyes a hráčov ako sú oni. Oni sú takmer 100%,“

povedal Enroth, ktorý zaznamenal počas zápasu 25 zákrokov. V normálnom hracom čase ho prekonali dvojbodoví Eric Cole (4) a Max Pacioretty (8), ktorí v druhej tretine vytvorili pre Canadiens dvojgólový náskok. Ten v tretej časti zápasu zmazali Jason Pominville (7) a Derek Roy (6), ktorý pridal aj asistenciu. Vanek ich zaznamenal dve. V akcii nechýbal ani obranca

Andrej Sekera

, ktorý počas 19 minút strávených v akcii zaznamenal dva plusové body. Domáci brankár Carey Price zaknihoval 30 zákrokov.



GIROUX DOVIEDOL FLYERS K VÝHRE NAD HURRICANES

Claude Giroux svojím desiatym gólom v sezóne otvoril skóre zápasu, ktorý sa stal preňho najproduktívnejším v sezóne. Rodák z ontárijského Hearstu pridal v zápase aj svoj jedenásty presný zásah a jednu asistenciu, aby pomohol Flyers k víťazstvu 5:3 nad Hurricanes.

„Je to len jeden zápas. Ostatné formácie priniesli do hry veľa energie a tímu sa darilo. Bol to dnes tímový výkon,“

povedal Giroux. Tri asistencie nazbieral obranca Chris Pronger a strelecky sa presadili aj max Talbot (6), Wayne Simmonds (4) a Matt Read (5), ktorý pridal aj jednu asistenciu. Jaromír Jágr a Jakub Voráček prispeli k výhre dvoma asistenciami, kým Sergej Bobrovsky urobil 17 zákrokov. Prekonali ho len Patrick Dwyer, ktorý strelil svoj prvé dva góly sezóny (prvý v oslabení, druhý z trestného strieľania), a Tuomo Ruutu (7). Cam Ward opustil bránu po tom, čo inkasoval štyri góly zo 17 striel. V nej ho nahradil Brian Boucher, ktorý v zvyšnom priebehu urobil 10 zákrokov.

Andrej Meszároš

na bránu domáceho tímu vyslal dve strely. Okrem toho zaznamenal dva plusové body a dve trestné minúty počas 19 minút, ktoré v zápase odohral.



JETS UKONČILI SÉRIU PREHIER

Evander Kane (6), Tim Stapleton (2) a Dustin Byfuglien (3) zaznamenali po góle a asistencii, aby doviedli Winnipeg k víťazstvu 5:2 nad Tampou Bay, ktoré pre tím z Manitoby znamenalo ukončenie päťzápasovej série prehier. Ondřej Pavelec urobil 30 zákrokov pri treťom domácom víťazstve Jets v sezóne. O zvyšne dva góly sa postarali Mark Flood (3) a Andrew Ladd (5). Domáci tím v zápase viedol 3:0 i 5:1. Martin St. Louis (4) a Steven Stamkos (11) vsietili góly Lightning. Hostia nevyužili ani jednu z troch presiloviek a prehrali druhý zápas v rade.



HVIEZDY VEČERA:

1. Claude Giroux (PHI), 2. Evander Kane (WPG), 2. Thomas Vanek (BUF)

 

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (BUF) 19:02 0 0 0 +2 0 0
A. Meszároš (PHI) 19:06 0 0 0 +2 2 2

 

 
Buďte prví spomedzi priateľov, ktorým sa to páči.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.