Choď na obsah Choď na menu
 


Trojbodový Hossa hviezdou zápasu

17. 11. 2011

 

Trojbodový Hossa hviezdou zápasu

V stredu sa odohrali štyri zápasy s dvojnásobným slovenským zastúpením. Kým Andrej Sekera nebodoval a netešil sa z víťazstva, Marián Hossa zahviezdil pri víťazstve svojho tímu. 

HOSSA TROJBODOVÝ, CHICAGO ZDOLALO VANCOUVER

Slovenský útočník Marián Hossa sa stal druhou hviezdou zápasu po tom, čo zaznamenal tri asistencie, aby pomohol Blackhawks k triumfu 5:1 nad Vancouverom, ktorý bol pre tím z Chicaga štvrtým v rade. Trenčiansky odchovanec podal v stretnutí výborný výkon, a to na ľade strávil len 16 a pol minúty. Počas tohto času zaznamenal jeden plusový bod, tri strely na bránu a dve trestné minúty. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a zblokoval jednu strelu súpera. Z jeho spoluhráčov zaznamenali viacbodový zápas Patrick Kane (7), Jonathan Toews (10) a Steve Montador (10), ktorí sa presadili strelecky a pridali aj po asistencii. Andrew Brunette (4) a Patrick Sharp (6) sa tiež tešili z gólu, Corey Crawford zaznamenal 28 zákrokov. Prekonať ho dokázal len Jannik Hansen (5), ktorý v úvode druhej tretiny otvoril skóre zápasu. Vancouver prehral druhý duel z posledných troch. 

ELIÁŠ A BRODEUR DOVIEDLI DEVILS K VÝHRE NAD SABRES

Vyzerá to tak, že Martin Brodeur sa cíti v bráne pomaly lepšie a lepšie. V stredu zastavil 29 striel a dočkal sa svojho 628. víťazstva kariéry, keď New Jersey vyhralo v Buffale pomerom 5:3. „Čím viac chytám, tým sa cítim lepšie pri všetkých možných zákrokoch,“ povedal Brodeur, ktorý po zranení ramena odchytal štvrtý duel. Patrik Eliáš pomohol k dvom bodom svojím siedmym gólom v sezóne, ku ktorému pridal aj asistenciu. Gól bol zároveň víťazný. Do zostavy sa vrátil Iľja Kovaľčuk (3), ktorý sa tiež tešil z gólu. Okrem neho sa do listiny strelcov zapísali aj Zach Parise (6), Mark Fayne (3) a David Clarkson (6). Brodeur jednou strelou ohrozil aj obranca Andrej Sekera, ktorý v zápase odohral necelých 18 minút a zaznamenal jeden plusový bod. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Jordan Leapold (4) a Tyler Myers, ktorý strelil svoje prvé dva góly v sezóne. Jhonas Enroth inkasoval päť gólov z 19 striel. 

PRICE VYNULOVAL CAROLINU

Carey Price urobil 25 zákrokov pri svojom prvom čistom konte v tejto sezóne a pridal jednu asistenciu, aby doviedol Montreal k domácemu víťazstvu 4:0 nad Carolinou. „Podali sme počas celého zápasu dobrý výkon. Robili sme tie správne veci a Price urobil niekoľko veľkých zákrokov,“ povedal po zápase Brian Gionta. P.K. Subban (1) zaznamenal gól a asistenciu, dve asistencie nazbieral Tomáš Plekanec a strelecky sa presadili aj Michael Cammalleri (4), Yannick Weber (3) a Travis Moen (6). Montreal zaznamenal tretiu výhru v posledných štyroch zápasoch, Carolina prehrala druhý v rade a šiesty z posledných siedmich. „Je jasné, že sa trápime a myslím, že to napätie už cítime istý čas,“ povedal tréner „Canes“ Paul Maurice. 

WILLIAMS ROZHODOL K VÝHRE KINGS NAD DUCKS

Kalifornské derby medzi Los Angeles a Anaheimom prinieslo divákom málo gólov a dominantné výkony brankárov. Jonas Hiller zaznamenal 36 zákrokov, no z víťazstva sa napokon tešil Jonathan Quick, ktorý s 23 zákrokmi prispel k výhre Kings 2:1. O nej sa rozhodlo v samostatných nájazdoch, v ktorých ten víťazný premenil Justin Williams. V normálnom hracom čase sa presadil Mike Richards (5). Predĺženie vynútil Teemu Selanne, ktorý strelil svoj šiesty gól v ročníku v 57. minúte. Anaheim prehral druhý zápas v rade, Los Angeles posledné dva vyhralo. 

HVIEZDY VEČERA:
1. Carey Price (MTL), 2. Marián Hossa (CHI), 3. Jonas Hiller (ANA) 

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Sekera (BUF) 17:51 0 0 0 +1 1 0
M. Hossa (CHI) 16:25 0 3 3 +1 3 2
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.