Choď na obsah Choď na menu
 


Traja Slováci strelili gól, Poprad prehral

19. 2. 2012

 

Traja Slováci strelili gól, Poprad prehral

Autor: SlovakKHL.sk  |  Publikované dňa: 17. 02. 2012  |  Rubrika: Sumáre
 
V zápasoch piatkového programu sa do bodovania zapísali Branko Radivojevič, Dominik Graňák, Štefan Ružička, Rastislav Špirko a Ľuboš Bartečko. Výhry vychytali Lašák i Staňa, no Laco a jeho Poprad prehral. 

HC LEV Poprad nastúpil na jeden zo svojich posledných zápasov sezóny len v sedemnásťčlennom zložení. Proti Čeľabinsku podal ofenzívne snaživý výkon, no prehral 2:4, aby zaknihoval štvrtú porážku v rade. Úvod zápasu priniesol rýchly hokej z oboch strán, no potom iniciatívu prevzali hostia, ktorí však v úvodnej dvadsaťminútovke gól nestrelili. Dočkali sa však hneď v tej ďalšej, ktorá nakoniec rozhodla o osude stretnutia. Hostia začali druhú tretinu razantne a v šiestej minúte sa dočkali aj ovocie. Zaslúžene sa ujali vedenia po góle Čistova. Dlho však neviedli. Lev hral v oslabení, keď saĽubošovi Bartečkovi podarilo prekonať Proskurjakova. Tento gól domácim pomohol a v 32. minúte dokonca viedli po góle Rastislava Špirka. V závere tretiny však ešte prišli dva góly a oba do brány Jána Laca, ktorý duel opustil s 30 zákrokmi. Na 2:2 vyrovnal Petri Kontiola a víťazný gól strelil v poslednej minúte Alexander Rjazancev. V záverečnej tretine sa hralo zo strany na stranu a favorit si stále vytváral viac príležitosti. V 59. minúte sa to opäť prejavilo aj na skóre. Bodku za stretnutím dal Vladimir Antipov. 

Alexej Jašin strelil dva góly a pridal asistenciu, Nikita Filatov zaznamenal gól a dve asistencie. Aj vďaka tomu, aj vďaka 23 zákrokom Rastislava Staňu, sa CSKA Moskva tešila z výhra 4:1 nad Astanou, ktorou si armádny klub ukončil trojzápasovú sériu prehier. Strelecky sa presadil aj Sergejev a Guskov pridal dve asistencie. V akcii nechýbal ani Tomáš Surový, ktorý odohral 15 minút. Staňu prekonal len Yunland, ktorý otvoril v siedmej minúte skóre zápasu. 

Víťazstvo vychytal aj Ján Lašák, ktorý urobil 17 zákrokov pri víťazstve Chabarovsku 4:1 nad Jugrou. Víťazný gól strelil Kopejkin, dva góly vsietil Ignatuškin a z gólu mal radosť aj Muchačjov, ktorý uzatvoril stav zápasu strelou do prázdnej brány. Jediný gól Lašákovi strelil Magogin. Tomáš Starosta, ktorý odohral 19 a pol minúty, ho ohrozil jednou strelou. 

Svoj 22. gól v sezóne strelil Štefan Ružička, ktorý otváral skóre zápasu medzi Spartakom Moskva a Dynamom Riga. Po góle sa však nitriansky rodák nemohol tešiť z víťazstva, pretože sa k nemu v listine strelcov nikto nepridal. Spartak tak prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu. Rige sa podarilo otočiť zásluhou gólov Sprunktsa a Ankipansa. Marcel Hossa, ktorý bol najvyťaženejším útočníkom zápasu, nebodoval. 

Branko Radivojevič dostal to, čo si želal a v piatok sa po dlhej dobe objavil v akcii. Spoluhráči z Atlantu ho privítali v zostave hladkým víťazstvom 5:1 v Čechove, ku ktorému asistenciou prispel aj piešťanský rodák. Tím z Moskovskej oblasti prestrieľal Čechov 54:18. Strelecky sa presadili Rybakov, Niskala, Zakrisson, Andersson a Zubarev. Radivojevič odohral v akcii 17 minút a 18 sekúnd. 

Vydarený návrat do akcie má za sebou aj obranca Dominik Graňák, ktorý zaznamenal jednu asistenciu počas 22 minút a 37 sekúnd, ktoré strávil na ľade v zápase medzi Nižnekamskom a Dynamom Moskva. Moskovčania vyhrali 3:1 vďaka dvom bodom Anisina, ktorý bol autorom víťazného gólu. Strelecky sa presadili aj Gorovikov a Komarov, kým Jerjomenko zastavil 25 striel. Martin Cibák ho ohrozil dvakrát. 

Minsk ukončil sériu troch porážok v rade, keď na domácom ľade zdolal Jekaterinburg 2:1. Lalande urobil 25 zákrokov, víťazný gól strelil Linglet a strelecky sa presadil aj Irgl. Slovenské trio nebodovalo. Z hráčov hostí sa do listiny strelcov zapísal Krutov. 

V zvyšných zápasoch slovenskí hráči nehrali. Novokuzneck doma zdolal Magnitogorsk 2:1, Omsk uspel v Novosibirsku 4:1 a Petrohrad v Čerepovci 3:1. Desať gólov videli diváci v Ufe, kde domáci tím zdolal Novgorod 6:4. 

Slováci v akcii:
J. Lašák (CHA) 17/18
R. Staňa (CSKA) 23/24
T. Surový(CSKA) 15:06
T. Starosta (JUG) 19:27, 1 s, 1 TM
B. Radivojevič (ATL) 17:18, 0+1, 1 s
M. Cibák (NIŽ) 15:58, 2 s
D. Graňák (DYN) 22:37, 0+1, 2 s, 2 TM
I. Baranka (SPA) 19:17, 1 s
Š. Ružička (SPA) 17:37, 1+0, 6 s
M. Hossa (RIG) 22:20, 5 s
L. Nagy (MIN) 16:44, 2 s
P. Podhradský (MIN) 19:24, 2 s
J. Obšut (MIN) 21:08, 4 s
Ľ. Bartečko (LEV) 22:00, 1+0, 2 s
R. Huna (LEV) 17:46, 2 s
B. Mezei (LEV) 20:29, 2 s
R. Špirko (LEV) 24:21, 1+0, 3 s
M. Štrbák (LEV) 21:55, 2 TM
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

aniauvylgoxd

(byxoko, 7. 5. 2022 3:34)

hydroxychloroquine usmle https://keys-chloroquineclinique.com/

Blood Pressure Readings Explained

(AEdgereurb, 13. 10. 2018 19:36)

Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-femme-pharmacie-lafayette/